top of page
Poza scriitoruluiLittle Corner Of Joy

10 activități de Anul Nou pentru copii

Ce simplu era să petreci de Revelion atunci când aveai un bebeluș, nu-i așa? Petrecerea pentru el era de fapt.. somnul:) La 9, maxim 10 seara pica și părinții puteau petrece cu musafirii, în timp ce bebele se bucura de somnicul lui. Dar ce te faci atunci când deja nu mai este bebeluș, când vrea și el să se bucure de petrecerea de Revelion?


sursă foto: Mohammed Shamaa on Unsplash


Cum faci ca de Revelion copiii să nu fie plictisiți? Cum faci să fie o petrecere distractivă și pentru ei?

Gândindu-mă la petrecerea de mâine-seară, am decis să caut idei de activități potrivite pentru copii (și mai mici și mai mari), pentru ca astfel să fie și ei implicați în activitățile din Ajunul Anului Nou.


Așa că am compilat o listă de 10 activități pentru copii. Iată cum arată:


1. Ice-breaker

Ca să spargem gheața, m-am gândit la un joc în care toți copiii (și opțional și adulții pot participa) se asează în cerc și aruncă o minge de la unul la altul. Atunci când mingea ajunge în mâinile tale, trebuie să spui un lucru pentru care ești recunoscător sau care ți-a plăcut în 2019 și un lucru care îți dorești să se întâmple în 2020. Fiecare, rând pe rând, va spune cele două lucruri, atunci când mingea va ajunge la el.


2. Coifuri de colorat

Am găsit aici un design de coif pentru copii pe care îl poți descărca gratuit, apoi printa și apoi colora și decupa cu copiii. Apoi cu puțin lipici îl poți transforma într-un coif de petrecere, pe care copilul să îl poarte în seara de Anul Nou. Cred că ar fi foarte distractiv pentru copii să își confecționeze propriul coif de petrecere.


3. Panoul dorințelor

Am găsit această idee sub mai multe forme. Poate fi o crenguță, cu un bol de frunze de hârtie, sau un panou simplu cu sticky notes. Ideea este ca fiecare copil să ia câte o hârtiuță pe care să își scrie dorințele pentru 2020 și să le lipească pe panou, sau pe crenguță, în funcție de design-ul ales. În acest joc, pot participa și adulții, zic eu:)


4. Joc de memorie cu pozele din anul care se încheie

Știi clasicul joc de memorie, în care trebuie să întorci pe rând, două câte două cartonașe și să găsești perechile din cât mai putine întoarceri? Ei bine, ce zici de acest joc, dar cu poze din anul ce tocmai se încheie?


5. Vânătoare de comori

O altă idee este o vânătoare de comori cu lucruri specifice petrecerii de Anul Nou. Practic ascunzi prin casă diverse obiecte cu specific de petrecere (coifuri, artificii, un ceas, baloane, etc), le dai copiilor o listă cu toate lucrurile ascunse și câștigă cel care a găsit cele mai multe lucruri de pe listă. Ar fi fain pentru pitici să primească și premii.


6. Ceas din baloane

O idee faină pe care am găsit-o a fost să faci un ceas din baloane. Adică să umfli 12 baloane, să le numerotezi și să le lipești într-un cerc, iar la fiecare oră trecută să spargi balonul cu ora respectivă. Sau poți umfla baloanele doar pentru cele câteva ore petrecute la petrecere și să spargi câte unul pentru fiecare oră, ca să crești entuziasmul anticipării miezului nopții.


sursă foto: toddlerapproved.com


7. Activitate “eu spionez” de Anul Nou

Știi faimoasele activități de tipul “Eu spionez”, în care copilul primește o fișă cu muulte obiecte și trebuie să numere câte obiecte de un singur tip sunt și să le noteze? Ei bine, am găsit aici o astfel de fișă gratis cu specific de Anul Nou, care poate fi descărcată și printată pentru a distra piticii.


8. Ceas de mână care numără orele pentru copii

Am găsit aici cea mai faină idee de ceas pentru copii. Practic poți descărca un șablon de ceas, pe care îl printezi, îl decupezi, apoi rogi copilul să îl coloreze și îl asamblezi pe mâna lui. La fiecare oră va trage de banda ceasului lui de hârtie, ca să fie conștient că miezul nopții e mă aproape cu o oră. Mie mi s-a părut absolut genială ideea!


sursă foto: hattifant.com


9. Bingo pentru copii

Poți descărca de aici un joc cu 6 fișe foarte faine de bingo pentru copii, cu specific de Revelion.


10. Confetti

O altă activitate distractivă pentru copii este să îi pui să își confecioneze propriul confetti, iar la miezul nopții să poată arunca cu el în sus, pentru a face momentul și mai special.


Acestea sunt cele 10 activități distractive pentru seara de Anul Nou pentru copii, mai mari și mai mici. Pot fi folosite atât individual (majoritatea), cât și la o petrecere cu mai mulți copii. Desigur, cu cât mai mulți vor participa, cu atât mai distractiv va fi. Unele activități pot fi amuzante și pentru adulți.


Cum ți se par aceste activități? Care este preferata ta?


 
10 comentarii

10 則留言


Ana
Ana
2020年3月04日

Si cel mai important lucru: sa ne jucam si noi cu ei!

按讚

Alexandra Grigoras
2020年3月02日

😍😍😍🎯🎭

按讚

Alexandra Grigoras
2020年2月19日

Activitățile astea sigur sunt pe placul oricarui copil ( mare sau mic)🥳🥳🥳

按讚

Ana
Ana
2020年2月11日

Foarte faine! Memory cu poze mi se pare o idee geniala! 😍

按讚

Elena Nellica Amancei
Elena Nellica Amancei
2020年1月09日

Foarte faine activitățile. Sa mai creasca bebelinda si sigur punem si noi in practica macar o parte.

按讚
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page