Nu demult am scris un articol numit "Top 10 produse inutile pentru bebe", în care poți găsi o listă cu lucruri pentru bebeluși pe care le-am cumpărat, dar care nu mi-au fost folositoare. De aceea, m-am gândit să povestesc puțin și despre lucrurile care mi-au fost utile.
Ca și lista din acel articol și cea pe care urmează să o vezi, este una fooarte subiectivă. Vei vedea listate produsele pentru bebeluși care m-au ajutat pe mine cel mai mult și nu o listă generală :)
Hai să vedem lista:
Unele linkuri din listă sunt afiliate.
1. Port bebe
Acest accesoriu a fost primul care mi-a venit în cap atunci când m-am gândit la o listă cu produse super utile. Este lucrul care aș spune că m-a ajutat cel mai mult, mai ales în perioada de nou-născut a Iuniei. Era modul în care se calma, modul în care adormea dar și se plimba cel mai ușor. În primele 7 luni, am folosit un wrap tai mic, însă apoi a trebuit să îl schimb pentru că Iunia nu mai stătea deloc liniștită până reușeam eu să îl pun. Am optat apoi pentru un marsupiu de la Babymoov. Într-adevăr, copiii noștri sunt diferiți. Eu am folosit port bebe-ul și pe post de cărucior de cele mai multe ori deoarece avea mult mai mult succes. În căruț nu voia să stea aproape deloc. Dar e normal, nu? O voia pe mami aproape :) Și eu, ca mămică, l-am preferat în locul căruțului. Mă deplasam mult mai ușor, fără să trebuiască să aștept o groază la lift, fără să ocup mult spațiu în metrou și fără să am două cărucioare la cumpărături. Este primul lucru pe care ți-l recomand să îl cumperi pentru bebe.
2. Reductor anatomic pentru cadă
Sincer, habar nu aveam că se numește așa. Noi îi spunem topogan pentru baie. L-am primit la scurt timp după nașterea Iuniei și ne-a ajutat enorm. Arată cam așa, dar al nostru are și un material textil peste suportul de plastic. Ne-a ușurat enorm modul în care îi făceam băiță, deoarece doar o puneam acolo pe acel suport și o spălam, pe când înainte de a-l avea, unul dintre noi trebuia să o țină pe bebelină cu grijă în cădiță, în timp ce altul o spăla. De obicei, muream de durere de spate când trebuia să o ținem la băiță, de aceea reductorul acesta pentru cadă a fost soluția salvatoare.
3. Saci de dormit
Știu că unii copii dorm pe burtică, însă nu este recomandat până când bebelușul se poate rostogoli singur (din cauza SIDS - Sindromul Morții Subite a Sugarului). Eu am decis să respect această recomandare a instituțiilor medicale, astfel că am culcat-o mereu pe spate pe Iunia. De aceea, sacii de dormit (vezi aici) au fost foarte utili. I-am preferat, în primele luni, în locul păturicilor, care au un risc de sufocare. Am avut un tip de săcuț special, în care Iunia a dormit până la 9 luni. Deja îl asocia cu somnul. Cum o puneam în el se liniștea și adormea. Știu și mămici cărora nu le-au folosit, însă pentru mine a fost un produs super util.
4. Pompa Spectra 9+
Acesta a fost accesoriul datorită căruia am reușit să alăptez, deși cu greu. Însă este un produs salvator pentru mămicile care au dificultăți în alăptare la început, sau care trebuie sau vor să stocheze lapte matern (este o soluție salvatoare, la propriu, pentru bebelușii născuți prematur). Eu sunt super încântată de acest produs și acum ceva timp am scris și un articol special despre el (citește-l aici).
5. Covoraș
Când Iunia avea 3 luni, am comandat un covoraș de spumă (vezi un model aici) pentru ea. A fost foarte folositor. De fapt, încă este! Încă îi punem jucăriile pe el să se joace. La început îl foloseam în casă să învețe să se târască. Nu mi-am dorit să o țin mult în scoică sau alte accesorii statice pentru copii. De fapt, nici ea nu își dorea. Fiind un copil super activ, a mers de-a bușilea de la 5 luni, iar la 11 luni deja mergea în piciorușe. Însă covorașul a avut un rol cheie. Era practic, locul ei de antrenament. Eu am optat pentru un covor de 180x200, care ocupa mare parte din living. Eu nu îmi făceam griji pentru siguranța ei, iar ea lucra la dezvoltarea ei motorie. Și a dat roade :)
De asemena, covorașele de acest tip sunt impermeabile. Sunt ideale pentru timpul petrecut undeva pe iarbă, în aer liber💚
6. Salteluța de schimbat
Este vorba despre Salteluța aceasta de la Ikea. Costă 30 de lei și este foarte practică pentru că o poți pune peste tot și o poți lua cu tine în călătorii. Motivul pentru care mie mi-a fost atât de folositoare a fost faptul că ori de câte ori Iunia plângea și o puneam pe salteluța aceasta se liniștea în mod miraculos. Nu știu ce anume îi plăcea atât la ea, presupun că foșnetul acela pe care îl făcea când dădea ea din mâini și piciorușe. Oricum ar fi, pentru noi a fost o super investiție.
7. Potențiometru
Încă îl folosim în fiecare seară. Recomand să iei unul chiar de la naștere. Dacă nu știi ce este, este perfect normal. Nici eu nu știam, până a cumpărat soțul meu unul. Este un mic dispozitiv pe care îl pui în priză, urmând apoi să conectezi lampa la el. Acesta va diminua lumina în diferite intensități, după cum dorești tu. Pe noi ne-a ajutat foarte mult, deoarece cam cu o jumătate de oră înainte de culcare mergem la Iunia în cameră și ne jucăm acolo, ca să se liniștească, diminuând câte puțin lumina pe măsură ce ne apropiem de ora de culcare. Desigur, nu în toate serile reușim să facem asta, dar de fiecare dată când procedăm așa, este o adevărată plăcere să o punem la somnic. Sincer, adoarme extrem de ușor. Și este normal pentru că o pregătim de nani înainte😊
P.s.: Am tot căutat o poză, dar nu am găsit. În general se găsește în magazine precum Dedeman și costă până în 15 lei.
8. Salopete
Cred că am tot scris despre ele, pentru că mi se par geniale, cel puțin în primele 6 luni ale bebelușului. Noi le-am folosit totuși până la 9 luni. Mă refer la ceea ce americanii numesc onesie, cele cu capse pe mijloc. Sunt super practice, ușor de îmbrăcat și dezbrăcat și cât ești în casă, foarte lejere. Recomand ❤️
9. Ulei de cocos
Am scris un întreg articol doar despre întrebuințările uleiului de cocos (vezi aici). Sunt extrem de încântată de el. Pentru Iunia l-am folosit ca și cremă pentru funduleț, ca și protecție solară (însă nu când este soarele foarte puternic) și ca și cicatrizant atunci când a mai făcut câte o bubiță.
10. Rățuște/jucării de cauciuc
Nu râde😊 Au fost și sunt în continuare, cele mai utile jucării posibile, încă de la 3 luni, de când le ronțăie. De asemenea, la băiță sunt geniale. Trebuie doar să te asiguri că sunt confecționate dintr-un material NON-toxic.
În această listă nu am inclus produse cum ar fi pătuț, saltea, scutece șamd, deoarece cred că acestea sunt indispensabile, nu doar utile. Am inclus produsele care nu sunt neaparat indispensabile, dar care, pe mine, m-au ajutat foarte mult. De asemenea, cu riscul de a tot repeta, lista este una subiectivă, este lista mea.
După ce am scris articolul despre produsele inutile, o mămică mi-a scris că produsele care mi-au fost mie inutile, ei i-au folosit cel mai mult, așa că depinde mult de la mămică la mămică și de la copil la copil. Cel mai important este să nu cumperi lucruri înainte de a-ți da seama dacă ai sau nu, cu adevărat, nevoie de ele.
Ție ce produse pentru bebeluși ți s-au părut cele mai utile?
#produseutilepentrubebelusi #littlecornerofjoy #Littlecornerofjoy #top10produseutilepentrubebelusi #listacumparaturinounascut #listanecesarnounascut #Listalucrurinounascut #listaprodusenounascut #listaprodusenounascuti #listaceititrebuiepentruunnounascut #produsefolositoarebebelusi #produseutilebebelusi