Laptele matern oferă o nutriție sănătoasă bebelușilor, iar acesta este doar începutul. Studiile științifice și experiența mamelor care alăptează continuă să confirme că laptele matern are o serie de caracteristici surprinzătoare și beneficii puternice pentru sănătate. Indiferent dacă o mamă produce o cantitate mare de lapte matern atunci când copilul ei se naște sau poate beneficia de sprijinul natural, pe bază de plante pentru alăptare și producția de lapte matern al unui produs precum capsulele Moringa, hrana pe care o furnizează bebelușului ei este pur și simplu perfectă.
Pentru mine, alăptarea a fost la început un chin, dar am știut că merită din plin și doar astfel de articole m-au făcut să merg mai departe și să consider că merită chinul și tot efortul din lume.
A descrie capacitatea laptelui matern de a hrăni și proteja un bebeluș drept „miraculos” nu ar fi o exagerare. Iată doar câteva dintre atributele care îl fac hrana perfectă:
1. Laptele matern este un „fluid viu” care se adaptează nevoilor bebelușului.
Laptele tău matern conține o gamă largă de substanțe care hrănesc și protejează copilul, de la nutrienți vitali la globule albe și agenți antimicrobieni puternici. De fapt, dacă te îmbolnăvești, celulele albe specializate apar rapid în laptele matern pentru a-ți proteja copilul. Și, pe de altă parte, dacă bebelușul tău ia o răceală, germenii care sunt transferați la sânii tăi declanșează producția de anticorpi care ajută copilul (și pe tine) să lupte împotriva organismului invadator.
2. Conținutul de grăsimi din laptele matern se modifică pe parcursul zilei.
Cu toate acestea, atâta timp cât copilul tău alăptează eficient și nu întrerupi alăptarea, copilul tău va primi aproximativ aceeași cantitate de grăsime din lapte pe parcursul unei zile, indiferent de tipul de alăptare.
3. Pupatul bebelușului schimbă compoziția laptelui matern.
Când buzele tale intră în contact cu pielea bebelușului tău, prelevezi efectiv agenții patogeni prezenți. Corpul tău produce apoi anticorpii corespunzători și îi eliberează prin laptele matern pentru a-i întări sistemul imunitar și pentru a-l proteja de boli.
4. Laptele matern include mai multe componente care induc somnul noaptea.
Un studiu realizat de cercetători din Spania a arătat că, compoziția laptelui matern se modifică noaptea, având un nivel mai ridicat de neurotransmițători care induc somnul. Aceste informații pot fi deosebit de utile pentru mamele care extrag lapte în timpul zilei pentru a-l folosi în timpul hrănirii pe timp de noapte. Bebelușul poate dormi mai bine dacă ultima hrănire înainte de culcare este de la sân.
5. Laptele matern evoluează pe măsură ce bebelușul tău crește.
Compoziția nutrițională și de combatere a bolilor a laptelui matern se schimbă pe măsură ce copilul tău crește. De exemplu, unele substanțe legate de funcționarea sistemului imunitar al bebelușului tău devin mai concentrate în al doilea an de viață, perfect cronometrate până când acesta devine mai mobil și este probabil să înceapă să interacționeze cu alți copii mici și cu agenții patogeni naturali pe care îi poartă.
6. Gustul laptelui matern se schimbă odată cu dieta ta.
Acest fapt interesant poate avea implicații dacă copilul tău devine sau nu un mâncător agitat mai târziu în viață. Consumul unei game largi de alimente sănătoase în timp ce alăptezi poate ajuta bebelușul să creeze o asociere pozitivă cu acele arome care rămân cu el pe măsură ce se înțărcă și începe să mănânce alimente solide.
Mamele au știut de-a lungul istoriei că laptele matern are puterea de a menține copiii bine hrăniți, fericiți și sănătoși. Dacă ai probleme cu producția de lapte, eu îți recomand Moringa. Frunzele de Moringa sunt un galactagog natural - o substanță care promovează sau mărește fluxul de lapte matern. A fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru a spori cantitatea de lapte matern și pentru a oferi o sursă de hrană pentru bebeluși și mame deopotrivă.
Acestea au fost cele 6 beneficii uimitoare ale laptelui matern. Tu ce alte beneficii ai găsit în alăptare?
Design imagine: slidesgo / Freepik
Comments