Dacă ești o mamă care alăptează, atunci vei rezona cu asta. Pentru că, în timp ce ești conștientă de beneficiile laptelui matern pentru copilul tău, în interiorul tău există mai multe gânduri trecătoare – cele vesele pe de o parte, pe care vei dori să le împărtășești cu toată lumea și lucrurile tulburi la care te vei gândi în secret. Iată avantajele – motivele distractive și dezavantajele – motivele mai tulburi ale alăptării:
Avantaje: 1. Alăptarea este ieftină, spre deosebire de laptele praf. 2. Copilul tău poate avea acces la lapte aproape oriunde cu tine în jur. 3. Nu riști să rămâi fără lapte în mijlocul nopții sau să trebuiască să îți faci aprovizionarea pentru următoarea săptămână.
4. Copilul tău se leagă de tine ca de nimeni altcineva. 5. Bebelusul tau obtine toti nutrientii necesari din laptele tau.
6. Laptele de mamă imbunatateste imunitatea copilului tau. 7. Poți transmite calmante puternice copilului tău prin laptele tău dacă le iei tu. 8. Alăptarea ține copilul departe de un număr mare de boli viitoare precum diabetul, alergiile, astmul și o serie de infecții.
9. Se știe că alăptarea îmbunătățește inteligența copilului tău. 10. Alăptarea este, de asemenea, cunoscută pentru a îmbunătăți comportamentul social al copilului tău. 11. Te simți specială ca mamă care alăptează. 12. Ești uimită de minunea naturii numită alăptare.
13. Te simți ca o mamă mai mândră în comparație cu cele care nu alăptează. 14. Alăptarea te poate ajuta să îți recapeți forma anterioară mai repede (alăptarea consumă 500 de calorii pe zi).
15. Alăptarea eliberează o mare eliminare a stresului! Te relaxează atât pe tine, cât și pe copilul tău. 16. Îi oferi bebelușului un sentiment de siguranță în timp ce alăptezi – amintește-ți, uneori bebelușul cere o hrănire pur și simplu pentru că vrea să se simtă în siguranță.
17. Dacă ai un copil mic care nu s-a înțărcat, îl poți calma în timp ce îți alăptezi nou-născutul în același timp. 18. Alăptarea te ajută să distragi atenția copilului tău de la ceva care ar putea fi deranjant și pentru tine. 19.Îți iubești micuțul care se prinde de sânul tău în timp ce privești liniștea de pe chipul lui.
Dezavantaje: 1. Adevărat, îți poți hrăni copilul aproape oriunde. Dar în zona de confort din jurul tău. De asemenea, nu-ți vor plăcea privirile străinilor atunci când alăptezi în public. 2. O pauză prea lungă între hrănirile ulterioare poate face ca laptele să se „coșească”. Îți va face copilul să vomite sau să aibă indigestie. 3. S-ar putea să ai uneori sfarcurile dureroase.
4. Unele femei pot avea probleme cu sfarcurile plate sau inversate.
5. Unele femei ar putea avea probleme în a iniția o hrănire imediat după naștere. Ar putea avea nevoie de ajutor pentru a învăța să țină copilul în poziția corectă, de exemplu.
6. Îți va curge laptic din sân și vei avea nevoie de tampoane pentru sâni.
7. Dacă ești o mamă care alăptează, întoarcerea la muncă imediat după concediul de maternitate va fi cel mai greu lucru . Nu vei fi aptă din punct de vedere biologic pentru a te întoarce la muncă și nici nu vei avea inima să stai pe tot parcursul zilei la postul tău de lucru.
8. Va trebui să te abții de la anumite medicamente pe care le poți lua în mod normal.
9. Va trebui să te abții de la unele dintre alimentele tale preferate. Nu dorești să transmiți copilului tău ceea ce altfel ar putea provoca o alergie sau să-i facă colici.
10. S-ar putea să nu reușești să socializezi pentru o perioadă lungă de timp.
11. O vacanță cu partenerul tău va fi un vis îndepărtat. Chiar dacă ai reuși, ți-ai petrece cea mai mare parte a timpului cu copilul tău decât cu partenerul tău.
12. Dacă nu ești o mamă care alăptează, se va dovedi a fi un wild-card pentru oricine să arate „mama rea” spre tine, ca și cum ți-ar păsa mai puțin de copilul tău.
13. Copilul tău va refuza să se înțărce pentru o lungă perioadă de timp - chiar și atunci când crezi că este suficient de mare pentru a face acest lucru. 14. Dacă bebelușul tău a dezvoltat deja dinți, atunci vei fi o pradă monstruoasă a unui rechin mic - așa te va mușca bebelușul. 15. Îți vei face griji dacă bebelușul tău va cere o hrănire în cele mai nepotrivite ocazii din punct de vedere social. 16. E posibil să te simți vinovată că ai petrecut mai puțin timp cu copiii tăi mai mari în timp ce alăptezi bebelușul.
Care au fost impresiile tale despre alăptare? Scrie-mi înapoi!
Comentarios