top of page
Poza scriitoruluiLittle Corner Of Joy

Calendarul bunătății de Advent

Anul trecut am început să ne pregătim de sărbătoarea Crăciunului prin așa numitul Calendar de Advent. Poți găsi Calendarul meu de Advent aici. Practic în fiecare zi trebuie să citim un verset care ne introducea și mai mult în povestea Crăciunului. Eu am preferat să parafrazez versetele ca să fie mai fain pentru copii.



Anul acesta pitica mea cea mare are 5 anișori și consider că e deja destul de mărișoară ca să putem face activități frumoase de Advent. Așa că, pe lângă calendarul meu clasic de Advent, m-am gândit să construiesc și un Calendar al bunătății. Ce înseamnă aceasta mai exact? Ei bine. înseamnă ca în fiecare zi să faci o faptă bună sau un gest fain față de cineva.




Eu am gândit acest Calendar pe 24 de zile, începând de pe 1 Decembrie până pe 24 și în fiecare zi am pus câte o faptă bună de făcut. Faptele bune nu sunt neapărat legate de Crăciun. Cred că ar fi fost destul de greu să găsesc 24 de fapte bune care să aibă legătură cu Crăciunul ci sunt mai mult de genul să vizitezi un vecin bolnav sau să donezi la Banca de Alimente sau multe altele.


Așadar cum procedezi?

Păi este foarte simplu. Descarci imaginea de mai jos (click dreapta + save image as), o salvezi pe telefon sau calculator, o printezi și începi de pe 1 Decembrie procesul Calendarului Bunătății. În fiecare zi trebuie să faci ce scrie în globul respectiv.



Ceea ce îmi doresc să fac cu acest calendar este ca în perioada de dinainte de Crăciun să îi învățăm pe copii să nu se gândească doar la ei, ci să pună nevoile altora înaintea nevoilor lor. Aș vrea să învețe că sărbătoarea Crăciunului este mai mult decât a primi cadouri, este despre a dărui. Și ce este mai valoros în zilele noastre decât timpul? Așadar aș vrea să îi învătăm pe copii să își dăruiească cea mai valoroasă resursă a lor și anume timpul.



Ce spui? Cum ți se pare Calendarul bunătății de Adevent? Îl vei încerca?

0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentários


Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page