“Iunia, hai pe afară!”. “Ok mami hai!”. După 5 minute: “M-am plictisit!”, zice ea cu frustrare în voce. Orice aș face nu reușesc să o determin să petreacă mai mult timp în curte. Și acesta este chiar motivul pentru care avem curte, pentru ca ea și surioara ei să petreacă mai mult timp nestructurat, în aer liber.
Pentru că stăm într-o zonă unde se construiește mult, mai sus pe strada noastră se află o grămadă de nisip pentru construcții care are un mare succes în a le atrage pe pitice. Cea mică se pune pe burtă (la propriu) și ”înoată” în el, iar la plecare de acolo avem parte de plânsete, urlete și revoltă. Atât de mult le place acolo, ”la nisip”. Așa că am decis să ne facem și noi propria ladă cu nisip pentru joacă. M-am gândit că astfel vor petrece mai mult timp în curte și mai puțin la TV. Și din fericire, m-am gândit bine. Lada este o încântare pentru ele, stau și ore întregi să se joace, iar eu sunt încântată pentru că timpul pare că trece mai ușor, iar viața e mai frumoasă, când ele se distrează.
Inițial mă gândeam să cumpărăm una și găsisem câteva opțiuni faine ( ne gândeam la modelul de aici, care are și acoperiș, sau cel de aici, mai simplu), dar soțul fiind priceput la tâmplărie și proiecte din jurul casei și având și lemn rămas de la un alt proiect, am decis să o facem chiar noi. Când spun ”noi”, mă refer la soț muncind, iar eu la lucrând la ridicarea moralului:)
Așadar am luat 4 bârne groase de 15cm și le-am tăiat. Două din ele cu lungimea de 1,20m, iar celelalte două 1,40m. Apoi soțul le-a tăiat capetele la 45 de grade astfel încât să se îmbine una cu alta. Le-am vopsit și le-am lăsat la uscat. A doua zi le-am îmbinat și soțul a prins capetele cu șuruburi (poți vedea în poza de mai jos). Apoi am poziționat-o acolo unde o voiam în curte și i-am adăugat folie pe fund, prinsă cu niște lemne mici, astfel încât nisipul să nu se strecoare deloc afară. Am adăugat nisip și lada a fost aproape gata. Însă eu nu recomand, dacă vrei să te apuci de acest proiect, să o faci fără un capac, mai ales dacă ai multe pisici prin zonă. Astfel că, noi am confecționat și un capac pentru lada noastră de nisip. Am pus mai multe scânduri pe marginea unei folii impermeabile și acesta a fost capaccul nostru. E important să fie dintr-un material impermeabil și să acopere toată lada astfel încât nimic să nu se strecoare în ea. De asemenea, e foarte important să nici nu uităm să punem capacul vreodată, pentru că altfel am făcut acest efort degeaba.
Cam așa ne-am confecționat noi propria ladă cu nisip și am poziționat-o într-un loc cu semi-umbră, în așa fel încât să nu fie nevoie de acoperiș. Sper că am reușit să explic cât mai bine procesul, iar dacă nu, sper ca pozele să fie de folos. Deci, cine mai încearcă? Distracția e garantată pentru copii și relaxarea pentru părinți!
P.s.: După ce ne-am documentat și noi, am ales să umplem groapa cu nisip de construcții (vezi aici) în ciuda celui de joacă pentru copii (vezi aici) despre care am tot citit că după ce se udă se transformă în pământ.
P.s.2: Să te aștepți să schimbi copiii de minim 3 ori pe zi și să găsești nisip și-n pampers😅
Comments