top of page
Poza scriitoruluiLittle Corner Of Joy

Facebook construiește un Instagram pentru copiii sub 13 ani

Recunosc, poate și din cauza faptului că am terminat Facultatea de Informatică, sau poate din cauza faptului că predau informatică copiilor, că sunt mai deschisă la a integra tehnologia în viața copiilor. Bineînțeles, cu limite și cu mult echilibru, dar nici nu îi putem ține într-o bulă în afara tehnologiei sau a lumii în care trăim. Am aflat recent că Facebook construiește o versiune de Instagram pentru copii cu vârsta sub 13 ani și mi s-a părut interesant.


BuzzFeed News a raportat că, compania de socializare a anunțat știrea într-o postare internă. "Sunt încântat să anunț că, gândind la viitor, am identificat munca pentru tineret ca fiind o prioritate pentru Instagram și am adăugat-o pe lista noastră de priorități H1", a scris Vishal Shah, vicepreședintele produsului Instagram, pe un forum al angajaților, conform BuzzFeed.

„Vom construi un nou pilon pentru tineret în cadrul Grupului de produse comunitare, pentru a ne concentra pe două lucruri: (a) accelerarea integrității și a confidențialității pentru a asigura cea mai sigură experiență posibilă pentru adolescenți și (b) construirea unei versiuni de Instagram care să permită persoanelor sub vârsta de 13 ani să folosească în siguranță Instagram pentru prima dată. "


Politica actuală Instagram nu permite copiilor cu vârsta de până la 12 ani să creeze conturi.

Un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat știrea către The Guardian. Facebook construiește o versiune de Instagram „controlată de părinți” pentru copiii mici, similară cu aplicația Messenger Kids, disponibilă pentru copii cu vârsta cuprinsă între șase și doisprezece ani. „Din ce în ce mai mulți copii își întreabă părinții dacă pot participa la aplicații care îi ajută să țină pasul cu prietenii lor. În acest moment, nu există multe opțiuni pentru părinți, așa că lucrăm la construirea de produse suplimentare ... care să fie potrivite pentru copii, gestionate de către părinți ", a declarat purtătorul de cuvânt pentru The Guardian.

„Explorăm cum putem să aducem o experiență controlată de părinți pe Instagram pentru a ajuta copiii să țină pasul cu prietenii lor, să descopere noi hobby-uri și interese și multe altele.”


Săptămâna trecută, Facebook a anunțat, de asemenea, că va adăuga mai multe caracteristici de siguranță pentru adolescenți în aplicația principală. Adulții nu vor mai putea trimite mesaje minorilor pe care nu îi urmăresc deja. Minorii vor fi, de asemenea, alertați dacă interacționează cu adulți care „au manifestat un comportament suspect”, cum ar fi trimiterea „unei cantități mari de cereri de prieteni sau mesaje către persoanele sub 18 ani”.

Actualizările pentru adolescenți vor fi disponibile în unele țări până la sfârșitul lunii. Nu se știe încă, când va fi disponibilă noua platformă pentru copii.


Cum ți se pare această știre? Îți vei lăsa copilul să folosească noul Instagram pentru copii?

0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

コメント


Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page