Nu-i așa că nu mai știm ce să facem ca să limităm zahărul din alimentație? Nu că nu am avea nevoie și de el, dar este în absolut toate produsele găsite pe rafturile magazinelor. Și ce-i prea mult strică. La noi problema cea mai mare este să o ținem pe Iunia departe de dulciuri. De când a mers la grădiniță și primea dulciuri ca să fie cuminte, pur și simplu ne luptăm încontinuu să le limităm. Și cea mai bună metodă este să facem dulciuri în casă, fără zahăr adăugat (vezi aici și rețeta mea de înghețată de casă fără zahăr).
Am primit de la micostore.ro o formă de Silicon pentru jeleuri în formă de ursuleți mici și simpatici și mi s-a părut o idee genială. Chiar căutam o idee creativă pentru ca fetele să simtă că mănâncă dulciuri dar să fie ceva sănătos, fără zahăr adăugat și fără alte bazaconii (conservanți, monoglutamat șamd) și această formă a picat la țanc!
Nu vă spun cât m-a bătut Iunia la cap: “Da’ când facem jeleurile? Când? Când?” și într-un final, spre încântarea ei, am reușit să combin vreo 3 rețete și să fac jeleurile. Nu au ieșit atât de gumate precum cele din comerț, dar totuși au avut o textură faină, gelatinoasă.
Fără să o mă lungesc, iată rețeta:
Ingrediente:
2 portocale medii
Un plic de gelatină
O lingură de miere
Mod de preparare:
Tăiem în jumătate cele 2 portocale și le stoarcem( ideal este la storcător electric dar merge și storcătorul clasic de lămâie).
Împărțim cantitatea obținută în 2 părți egale, iar dacă este prea multă pulpă, o strecurăm.
Într-una din jumătăți, adăugăm pliculețul de gelatină și amestecăm bine bine.
Cealaltă jumătate de suc o încălzim puțin (nu cât să fiarbă) și o adăugăm peste cealaltă jumătate.
Adăugăm apoi o lingură de miere peste compoziție și amestecăm bine.
Apoi punem compoziția în formele de jeleuri și le lăsăm la frigider pentru 3 ore.
După 3 ore le scoatem cu grijă din forme și le dăm piticilor să le devoreze:)
Cum ți se pare rețeta mea de jeleuri fără zahăr? O vei încerca? Va fi o adevărată încântare pentru pitici❤️
P.s.: Iată pașii ilustrați în poze: