top of page
Poza scriitoruluiAndreea Stefanica

Un cadou prețios pentru femei

Nota editorului(Geanina): Andreea este mămica deosebită a lui Tudor și a Iuniei și obișnuiește să povestească, în scris, despre viața de soție, de mamă și de creștină a secolului 21. Recent, s-a îndrăgostit de ”Biblia pentru femei”, care cu toate că redă fidel textul original al Sfintei Scripturi, este personalizată cu mici notițe ce contextualizează textul și îl aduc în secolul nostru, ajutându-ne să vedem că deși vremurile sunt altele, frământările femeilor rămân aceleași. Poți citi poveștile, trăirile, experiențele practice și sfaturile Andreei pe: andreeastefanica.wordpress.com

 

De Crăciun am primit de la soțul meu unul dintre cele mai desebite cadouri de până acum: o Biblie foarte frumoasă, cu un design deosebit, gândit special pentru femei. Și pentru că îmi place așa de mult – și sunt convinsă că multor doamne și domnișoare le-ar plăcea să aibă o astfel de Biblie –, m-am gândit să îi fac o scurtă prezentare.



Mai întâi, câteva impresii despre felul cum arată. Ca format, această ediție este destul de mare și voluminoasă, fiind mai mult o Biblie de studiu. Coperta este atrăgătoare, de culori, nuanțe și imprimeuri diferite. Primele pagini sunt mai groase, lucioase, colorate pe margini și au un spațiu în care poți scrie mai multe date (numele, data când ai primit/ai cumpărat biblia, membrii familiei, femei speciale din viața ta și evenimente pe care vrei să le ții minte). Înainte de a ajunge la cartea Geneza mai există câteva pagini cu o prefață, o introducere, o listă cu numele femeilor care au lucrat la realizarea acestei ediții, informații despre traducerea făcută de Dumitru Cornilescu, un index și multe lucruri interesante despre viața și activitățile femeilor din perioada biblică.


Iar acum, detalii despre conținut. Înaintea fiecărei cărți există informații despre autor, despre temele din carte, data când a fost scrisă, planul cărții și alte aspecte care ne pot fi utile în studiul respectivei cărți biblice. Titlurile capitolelor și al pasajelor sunt scrise cu roz (în cazul Biblei pe care o am eu) și cu un font asemănător scrisului de mână. Din loc în loc sunt presărate citate spuse de femei, genealogii și diverse notițe scose din textele pe care le citești. Partea care îmi place mie cel mai mult, este că atunci când întâlnim femei, în textul biblic, avem alături și o casetă-text cu explicații despre viața, activitatea, sau rolul respectivei femei, în planul lui Dumnezeu și al familiei, din care făcea parte. Am găsit un text chiar și despre alăptare (ca mamă de bebeluș, evident că mi s-a părut foarte interesant) și alte texte de interes pentru femei: despre infertilitate, despre supunere, respingere, despre mame creative, despre menopauză, despre pregătirea mesei, despre părinții vitregi, despre relația dintre frați și surori, despre văduvie, despre ascultare față de planul lui Dumnezeu etc. Toate aceste subiecte (de interes pentru femei) sunt aduse în discuție pornind de la un personaj feminin, care apare pe paginile Bibliei.

Însemnările așezate printre pasajele textului biblic mă ajută să le înțeleg mai bine pasajele în sine, să înțeleg mai bine atât contextul, cât și obiceiurile din vremurile pomenite în text. Deși am citit de mai multe ori întreaga Biblie, simt că această ediție este una potrivită pentru perioada în care mă aflu: de soție care are încă multe lucruri de învățat în relația cu soțul ei și de mamă cu copii mici. Recunosc că această Biblie, atât de frumoasă, mă duce cu gândul la acele dimineți liniștite, în care poți citi câteva capitole, în care te poți ruga, poți nota diverse gânduri într-un jurnal și poți savura o cafea fierbinte. Până voi avea parte de această tihnă (momentan, copiii îmi fac programul, iar timpul meu de liniște îmi lipsește), mă bucur de această ediție, care îmi înfrumusețează rutina zilnică.


Dacă doriți și voi această Biblie sau dacă vreți să o faceți cadou cuiva drag, acum este perioada cea mai bună pentru a o cumpăra: se apropie luna martie, supranumită și „luna femeii”, așa că este un cadou mai mult decât potrivit pentru mame, soții, prietene, surori, fiice, logodnice. Această ediție este produsă de SBIR* (Societatea Biblică Interconfesională din România), este disponibilă în două formate și patru culori de copertă și poate fi achiziționată direct de la depozitul SBIR (Calea Călărașilor, nr.173, Bl.42, sc.2, Ap.35, sector 3, București, cod 030615) sau de pe site-ul lor: societateabiblica.org. De asemenea, Biblia pentru femei este la vânzare și în librăriile creștine din țară, iar prețul ei este de 150 lei (format mic) și 180 lei (format mare).

*Scopul SBIR este de a face disponibilă oamenilor Biblia, prin traducere, tipărire și distribuire. La sediul lor puteți găsi Biblii în diferite formate/culori și alte materiale creștine atât pentru copii cât și pentru adulți.



 

*Dacă îți place să scrii, scrii ocazional, sau ai un blog și ți-ar plăcea să scrii și pe Little Corner Of Joy, trimite un email cu blogul tău, sau ceea ce ai scris până acum pe adresa: littlecornerofjoy@gmail.com și dacă valorile noastre se potrivesc, vom colabora cu siguranță*


 
6 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

6 Comments


Alexandra Dosaru
Alexandra Dosaru
Mar 03, 2020

Un cadou deosebit!Multumim!

Like

Alexandra Grigoras
Mar 02, 2020

🌺🌺🌺🌺

Like

Simona Banica
Feb 26, 2020

Foarte interesanta!

Like

Elena Nellica Amancei
Elena Nellica Amancei
Feb 25, 2020

Cam scumpa , dar cred ca merita achiziționata. Mi-as dori-o , dar nu cred ca in viitorul apropiat mi-o permit.

Like

Alexandra Grigoras
Feb 25, 2020

Chiar e interesant sa aud despre aceasta biblie. Cred ca pe viitor o voi procura si eu pentru mama mea.

Like
Abonează-te la newsletter
pentru a primi emailuri periodice cu noutățile de pe site, dar și activități educative pentru copii și module creative de învățare.

*Vei primi emailuri periodice cu noutățile de pe blog și/sau activități educative pentru copii. 

bottom of page